Mehmonuy.uz Mehmon uyi, restoranlar

Mehmonuy.uz Mehmon uyi, restoranlar

O’zbekistonda mehmon uylari va ovqatlanish joylari haqida yangiliklarni ommaga ko’rsatish  uchun sayt portali

Topshiriq:

Adminstrator oson saytga yangiliklarni joylashtira olishi.

Sayt foydalanuvchularga qulay bo’lishi.

Foydalanuvchining qurilmasiga moslasha olishi.

Saytga cheksiz miqdorda yangiliklar, bo’limlar qo’shish mumkin bo’lishi.

Saytda qidiruv tizimi bo’lishi.

Sayt ko’ptillik bo’lishi: ruscha, inglizcha, o’zbekcha.

Administratorni saytni boshqarishga o’rgatish.

Mehmonuy.uz O’zbekistonda mehmon uylari va ovqatlanish joylari.

O’zbekiston bo’ylab mehmon uylari, restoranlar, baliq ovlash joylarini toping va ularga tashrif buyuring.

So’nggi joylar:

1991 Cafe

1991 yil Kafe o’zbek zamonaviy uslubida yaratilgan birinchi restorandir. Parij Budda-Bar uslubidan va uning dam olish xonasi uslubidan ilhomlangan Sharq va G’arbning murakkab aralashmasi metropoliya ruhiga eng mos keladigan mutlaqo yangi restoran formatini yaratadi va shu bilan birga, restoranning rang-barangligiga hurmatni saqlaydi. O‘zbekistonning madaniy va tarixiy merosi.

 

O’zbek qishlog’ida nonushtada nima yeyishadi. Shahar aholisining nonushtasi bilan taqqoslash.

Biz tsivilizatsiyadan uzoqda joylashgan Dufalo qishlog’ida mahalliy aholi bilan uyda tunab qolganimizda, egalari bizni kechqurun ertalab soat 7 da nonushta tayyor bo’lishini ogohlantirdilar.

 

Qishloqlardagi nonushtaning o’ziga xosligi shundaki, bu matraslar (kurpacha) va pol yaqinda biz uchun to’shak bo’lib xizmat qildi, lekin biz tishlarini yuvish uchun xonadan chiqishimiz bilanoq, ayollar karavotni tezda demontaj qilishdi va uni bir joyga aylantirishdi. Oshxona».

 

Yong’oqlar (odatda bodom yoki yeryong’oq yoki o’rik chuqurlari), shirinliklar (pechenye, shirinliklar, vafli, holva), mavsumiy sabzavotlar va mevalar, u yoki bu shakldagi tuxumlar stolda doimo mavjud. Plitalarda kichik qismlar mavjud, ammo stol idishlarning assortimentidan buziladi.

 

Stolda deyarli har doim suzma bo’ladi – tvorogga o’xshash tuzlangan fermentlangan sut mahsuloti. Bizga Navro‘z bahorining bayram taomi bo‘lmish sumalak ham tortildi.

 

Ammo biz allaqachon gazaklar bilan to’yib ovqatlanib, dasturxondan chiqishga tayyor bo’lganimizda, mezbonlar palov olib kelishdi!

 

Bu xato emas: ertalab soat 7:30 da hamma gazaklardan keyin bizni palov kutib turardi. Ertalabki palov ko’proq marosim bo’lib, mezbonlar yig’ilib, mehmonlar bilan suhbatlashishni xohlashadi. Odatda taom ertalab soat 7 da tayyorlanadi. Bu juda noodatiy palov edi: unda qo’zichoq yoki mol go’shti o’rniga yovvoyi xo’rozning go’shti bor edi. Qattiq, ammo mazali. Afsuski, suratga olishni unutibman…

Hech bir nonushta an’anaviy o‘zbek nonlarisiz to‘liq bo‘lmaydi. Qishloqda biz pechda pishirilgan uy qurilishi keklarini yedik (yuqoridagi rasm). Boshqa uyda nonushta uchun allaqachon sotib olingan keklar bor edi. To’g’ri, keyin egasi ularni biz uchun maxsus sotib olganini tan oldi. Ular shuningdek, uy qurilishi ovqatlarini ham eyishadi.

Bu uyda bizni an’anaviy gazaklar kutayotgan edi: yong’oq, asal, mevalar, tuxum, yassi kek, shirinliklar, suzma (yuqoridagi rasm). Choy talab qilinadi, lekin qishloqda hech kim qahva ichmaydi, egalari hatto eriydigan qahva ham yo’q.

Ertalab soat 7 da asosiy taom sifatida bizga (siz o’ylamagan edingiz) … sho’rva berildi.

Men uning nomini unutdim, lekin egasining so’zlariga ko’ra, u 8 ta ingredientdan iborat edi: men qo’zichoq, guruch, kartoshka, no’xat, sabzi, piyozni ko’rdim …

Biz hayratda qoldik deyish hech narsa demaslikdir. Ammo O‘zbekiston janubidagi bu uy egasi nonushta bilan birga kuniga 3 mahal go‘sht iste’mol qilishini aytdi.

Sayt: mehmonuy.uz